Wit Anjer Perk Elburg

 

Foto: Nederlandse Veteranendag

Tijdens de afgelopen bijeenkomst op 14 nov heeft de burgemeester van Elburg ons geïnformeerd over een oproep van het Nationaal Comité Veteranendag.

In 2019 is het Nationaal Comité Veteranendag begonnen met de oproep aan Nederlandse gemeenten om hun veteranen te eren en waarderen met een speciaal Witte Anjer Perk dat bloeit in de dagen en weken voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag, wat jaarlijks op de laatste zaterdag van de maand juni plaatsvindt. De Witte Anjer staat symbool voor de waardering voor veteranen.

Ook de gemeente Elburg is voornemens hieraan mee te werken en vraagt ons advies voor een mooie locatie om dit Witte Anjer Perk te realiseren. Mijn voorkeur zou uitgaan naar de Kloostertuin. Ik denk dat deze locatie er uitermate geschikt voor is. Mocht iemand van onze veteranen in de gemeente Elburg een andere voorkeur/idee hebben dan hoor ik dat graag. Op 5 december heb ik over dit onderwerp een gesprek met de burgemeester.

Lees vooral het artikel van het Nationaal Comité Veteranendag. Witte Anjer Perk - Veteranendag

Hopelijk kunnen wij voor de Veteranen van de gemeente Elburg een mooie plaats vinden voor het Witte Anjer Perk, met als kern: Eren en Waarderen.

Alvast dank en tot op donderdag 9 nov op onze laatste bijeenkomst van 2023.

Johann Breukelman
Team MMP Elburg
mmpelburg@gmail.com