Berichten over het MMP

Hier vindt u een overzicht van alle berichten van het MMP Elburg. Voor de juiste pagina klik op de link of kijk in het menu

MMP veteranen bij onthulling monument

Een tiental MMP veteranen was aanwezig op 18 april bij de onthulling van het Vickers-Wellington monument in Oosterwolde


Samenvatting bijeenkomst 11 april 2024

Op donderdag 11 april 2024 kwamen zo’n dertig leden van het MMP Elburg weer bijeen in het restaurant De Haas in Elburg voor een gezellig samenzijn.


Verkenning Toen, Nu en in de Toekomst

Op donderdag 11 april geeft ritmeester Johan van der Veen een lezing over “Verkenning toen , Nu en in de Toekomst.”


Onthulling Vickers Wellington monument in Oosterwolde

Op donderdag 18 april zal om 13:00 uur bij de kruising van de Heymansweg en de Duinkerkerweg in Oosterwolde een monument worden onthuld


Uitnodiging bijeenkomst

Donderdag 8 februari 2024 is er weer een MMP bijeenkomst in Restaurant De Haas te Elburg


Henk Binnekamp 94 jaar

Op 9 januari 2024 vierde een van onze oudste MMP leden, Henk Binnekamp, zijn 94 ste verjaardag


Een 40 tal MMP leden aanwezig bij lezing Wageningen 45

Op donderdagmiddag  9 november 2023 kwamen ongeveer een 40 tal MMP leden bijeen om naar de lezing “Wageningen 45”  van mevrouw Tanja Haseloop te luisteren.


Mevrouw Tanja Haseloop houdt een lezing over Wageningen '45

Op donderdag 9 november is mevrouw Tanja Haseloop-Amsing is uitgenodigd om iets te vertellen over het Nationaal Comité Herdenking Capitulatie 1945 (Wageningen 45


Wit Anjerperk in Elburg

Tijdens de afgelopen bijeenkomst op 14 nov heeft de burgemeester van Elburg ons geïnformeerd over een oproep van het Nationaal Comité Veteranendag.


Lezing Kolonel Hans van Dalen over CMBI in Noord Iraq

Op donderdag 14 september 2023 kwamen weer een 40 tal oud-defensiemedewerkers af op de lezing van kolonel Hans van Dalen in restaurant De Haas in Elburg. 


Video Regionale Veteranendag 1 juli 2023

Op 1 juli 2023 is de jaarlijkse regionale Veteranendag van de NEO (Nunspeet, Elburg en Oldebroek) gemeenten gehouden op het ASK op 't Harde, waar zo'n 160 belangstellenden aanwezig waren


Regionale Veteranendag 2023

Op zaterdag 1 juli 2023 werd wederom de regionale Veteranendag voor de NEO gemeente  gehouden. Veteranen uit de gemeente Nunspeet, Elburg en Oldebroek kwamen te samen in de officiersmess op de Knobbel


Bijeenkomst 8 juni 2023

Op donderdag 8 juni 2023 kwamen ruim 35 oud defensiemedewerkers af op de lezing van kolonel Harold de Jong in restaurant De haas in Elburg.


Uitnodiging BBQ voor veteranen

Het bestuur van de stichting Veteranenhuis Artillerie nodigt onze MMP veteranen uit voor een gezellige BBQ op de LbO op ’t Harde.


Bevrijdingsvuur naar Elburg gebracht

Op 5 mei, Bevrijdingsdag, werd traditiegetrouw vanuit Wageningen in een estafetteloop door een negental hardlopers het  bevrijdingsvuur naar Elburg gebracht.


Dodenherdenking 4 mei 2023

Namens het MMP Elburg hebben een aantal leden een bloemstuk gelegd ter nagedachtenis aan hen die gevallen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog en latere vredesmissies.


Wiiliam (Manno) Verduyn Lunel geridderd

Ons gewaardeerd lid Manno Verduyn Lunel is op 26 april 2023 in Oldebroek. geridderd


Bijeenkomst 13  april

Op donderdag 13 april 2023 kwamen zo’n 25 oud defensiemedewerkers weer bijeen in restaurant De Haas te Elburg voor de MMP bijeenkomst.


Bijeenkomst van 9 februari

Op donderdag 9 februari 2023 kwamen ruim 30 oud defensie medewerkers bijeen in restaurant De Haas te Elburg voor de MMP bijeenkomst.


Herdenking 4 mei 2022

Op 4 mei 2022 heeft een delegatie van het MMP Elburg een bloemstuk gelegd bij het monument op de Zuiderwal in Elburg.