Samenvatting bijeenkomst 11 april 2024

 

Op donderdag 11 april 2024 kwamen zo’n dertig leden van het MMP Elburg weer bijeen in het restaurant De Haas in Elburg voor een gezellig samenzijn. De spreker die ons iets zou gaan vertellen over verkenning toen, nu en toekomst kon helaas niet aanwezig zijn. Jammer maar dit houden we hopelijk nog te goed.

Onthulling monument
Johann Breukelman informeerde ons over komende activiteiten van het MMP. Het eerste wat plaatsvindt is op 18 april; de onthulling van het Vickers-Wellington monument bij de kruising van de Duinkerkerweg en de Heijmansweg in Oosterwolde, die om 13.00 uur begint. Wilt u deze ceremonie meemaken, dan wordt u verzocht om uiterlijk 12:45 uur aanwezig te zijn bij bovengenoemde kruising. Het tenue voor veteranen is het veteranenkostuum met baret en groot modelonderscheidingen, voor post-actieve militairen burgerkostuum met baret en grootmodel onderscheidingen. Parkeren kan op het Sint Nicolaasplein nabij de kerk aan de Grote Woldweg.

4 en 5 mei
Op 4 mei is de jaarlijkse herdenking van gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog en de daarop volgende Vredesmissies. Namens het MMP zal een bloemstuk worden gelegd. Wilt u deelnemen aan deze herdenking, dan wordt u verzocht uiterlijk 19:15 uur aanwezig te zijn op de Ledige Stede, tegen over Restaurant De Haas, in veteranenkostuum of casual kleding met baret en groot model onderscheidingen.
Fakkeldragers zullen het bevrijdingsvuur op 5 mei vanuit Wageningen naar Elburg brengen en worden rond 06:30 uur verwacht op de Vischmarkt. Na het ontsteken van het bevrijdingsvuur door de fakkeldragers, wordt de nationale driekleur in top gehesen door Henk Binnekamp en Henk Graas, twee Elburger veteranen.

Busreis NMM Soesterberg
Met het bezoek aan het nationaal militair museum in Soesterberg is Johann nog druk bezig. Er wordt gekeken om deze reis gezamenlijk per touringcar maken. Het verzoek van het MMP-team aan de leden is om te reageren of hiervoor belangstelling is, zodat er een datum kan worden vastgesteld.