Wat is het MMP Elburg

 

In de regio zijn voor veteranen bijeenkomsten geregeld. Velen maken hiervan dan ook gebruik. Voor oud militairen die deze status niet hebben is er geen mogelijkheid om samen hun ervaringen te delen over bijvoorbeeld de koude oorlog en hun diensttijd. Daarom is eind 2015 geprobeerd om een ontmoetingspunt in Elburg op te zetten waar alle oud burger defensiemedewerkers, oud militairen en veteranen samen hun ervaringen kunnen delen.

Initiatiefnemer
Johan Breukelman, de initiatiefnemer en veteraan , heeft contact gezocht met de gemeente Elburg om een te onderzoeken of deze optie haalbaar was. Voor de communicatie werd veteraan Ruud van Rossum aangetrokken. Ondertussen sloot de stichting WIEL uit Elburg zich hierbij aan. Dit resulteerde dat er een ontmoetingspunt kon worden georganiseerd in de vorm van een inloop café bij restaurant De Haas aan de Jufferenstraat in Elburg.

Logo MMP Elburg
De kleuren van de pijlen in het logo geven de vier krijgsmachtdelen aan, die samen gericht zijn op het gemeentewapen van de gemeente Elburg.

Eerste bijeenkomst
Zo vond op donderdag 11 februari 2016 bij restaurant De Haas de eerste bijeenkomst plaats, waarbij de toenmalige burgemeester Frans de Lange het inloopcafé opende.

Consumptie voor eigen rekening
Het MMP Elburg is geen vereniging of stichting en heeft ook geen bestuur. De twee initiatiefnemers zorgen dat vooraf aan de bijeenkomsten een zaal wordt besproken en indien mogelijk een spreker wordt uitgenodigd. Hierdoor zijn er geen kosten. De consumpties die de deelnemers gebruiken zijn voor eigen rekening.